Miért fontos a reggeli?

Miért fontos a reggeli?

Hétköznaponként általában reggel 6-kor kelek, ami néha irreálisan korainak tűnik. Számomra egy reggel elképzelhetetlen egy jó reggeli nélkül. Gyakran már éhesen kelek. Korábban előfordult, főként egyetemistaként, hogy gyorsan csak bekaptam valamit, majd rohantam az órámra. Ez azonban nem túl egészséges, és bizony a hatásait már óra közben megéreztem.

Miért fontos a reggeli?

Ennek több oka is van. Egyrészt, testünk az éjszaka során is működik, energiát használ fel. Emiatt szervezetünk reggelenként már igencsak várja a tápanyag utánpótlást. Másrészt, a reggeli felpörgeti az agyműködést és az anyagcserét. Fokozza a szellemi teljesítményünket is. Kávéfüggőként én korábban ezt a hatást egy jó erős feketével értem el. Ez azonban nem túl szerencsés, az éhgyomorra ledöntött kávé megakasztja az éjszaka megkezdett méregtelenítési folyamatokat. Természetesen képtelen voltam letenni a csészét, de most már előbbre helyezem a reggelit. Egyébként kávé témában is olvashatsz oldalunkon.

Nemrég olyan kutatásokat is olvastam, hogy a reggeli kihagyása elhízáshoz vezethet. Ennek oka, hogy utána a szervezet sokkal inkább kívánja a nasikat. Ráadásul a reggeli teljes egészében hasznosul a nap folyamán, nem úgy, mint a vacsora. De ez még nem minden! Aki ugyanis kihagyja a reggelit, vagy nem reggelizik megfelelően, gyakran este pótolja be ezt az étkezést.

Mit együnk reggelire?

A változatosság a legfontosabb. Gyümölcs, zöldség, tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonák, melyekkel a legtöbbre megyünk. A szakemberek nagyon dicsérik a zabkását is. Ez lassan felszívódó, tápláló és sokféleképpen lehet elkészíteni. Én tejjel, banánnal, étcsokoládéval szoktam, bár ez utóbbinál érdemes a cukorra odafigyelnünk. Viszonylag gyakran eszem tojást is, mely kiváló fehérjeforrás. A dietetikusok zsírszegényen, zöldségekkel javasolják elkészíteni. Én ugyanakkor a rántottából nem szoktam kihagyni a mangalica zsírt vagy szalonnát (sokat is mozgok mellette, de tény, hogy a zsírt, sót és étolajat minél alacsonyabb mennyiségben érdemes fogyasztani).

Milyen reggeliket vehetünk a Nobly delinél?

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top