A kakaóbabtól a csokoládéig

A kakaóbabtól a csokoládéig

Sokunk kedvence a csokoládé. Tegnap volt szerencsém megkóstolni egy igazán finom csokit, melyet a Nobly delitől kaptam ajándékba. Akik ismernek, azok tudják rólam, hogy a csokoládé az élet azon élvezete, amelynek nem tudok nemet mondani. Ráadásul ínyenc is vagyok: nem eszem meg akármilyen csokoládét, csak az igazán jó minőségűt.

Csokoládéevés közben született meg az ihlet, hogy írjak erről a nemes édességről.

Hol terem a kakaóbab?

Közép-Amerika és Közép-Afrika területein lehet termeszteni kakaófát, melynek virágai a fa törzsén és vastagabb ágain nyílnak. A fák akár 8 méter magasra is megnőhetnek, az esőerdők gyengén savanyú talaját kedvelik.

Mivel termőterülete az esőerdővel esik egybe, ezért érdemes olyan csokoládét választanunk, mely ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. A Nobly delinél kapható Madagaszkár collection csokoládé alapanyaga fenntartható gazdálkodásból származik.

Mióta termesztik a kakaóbabot?

Közép-Amerikában már Krisztus születése előtt 1500 évvel ismerték és terméséből négyféle különböző ital is készült. Az istenek eledelének nevezték, és még fizetőeszközként is használták. Miután Európába került, egy jó ideig rendkívül drága volt, így csak nagyon kevesen engedhették meg maguknak.

Hogyan lesz a kakaóbabból csokoládé?

A kakaóbabot szárítják, pörkölik. Köztes termék a kakaóvaj és a kakaómassza. A két legfontosabb végtermék pedig a kakaópor és a csokoládé. Egyébként kakaóbabot a szépségipar is felhasználja, főként az abból készülő kakaóvajat. De hallottam már csokoládés masszázsról is, állítólag nagyon jól ellazít (személyesen még nem próbáltam).

Milyen hatással van az egészségre?

Önmagában kedvező hatásokkal rendelkezik. Élénkít, megemeli a vérnyomást, vízhajtó hatású. Nyilván ebből is meg kell tartani a mértéket, hiszen a csokoládéban lévő cukor nagyobb mennyiségben már negatív hatásokat tartogat a számunkra. Inkább csak étkezések után, desszertként fogyasszunk egy kevés csokit.

Milyen minőségi csokoládé kapható a Nobly delinél?

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top
//itt kezdődik az automata kosár frissítés funkció //itt végződik az automata kosár frissítés funkció