Hogyan együk a kaviárt?

Hogyan együk a kaviárt?

A kaviár egy olyan finomság, amelyet egyszer mindenkinek ki kell próbálnia! Vásárlóink többsége ezt meg is teszi, viszont gyakran kérdezik tőlünk, hogy hogyan egyék a kaviárt? Hogyan tálaljuk, mit adjunk mellé?

Mi is pontosan a kaviár?

Nem más, mint a tokhalak ikrája, melynek van vörös és fekete változata. A vörös valamivel nagyobb szemű és drágább is, mint a fekete.

A kaviár valóban ősi múltra tekint vissza. Egyrészt a tokhalak még a dinoszauruszok korának túlélői. Az ember más ősidők óta halássza az ikrát. Kezdetben (ellentétben napjainkkal) a szegény halászok eledele volt, ugyanis olyan gyorsan megromlik, hogy csak ők élvezhették.

A kaviár elnevezést középkori török kereskedőktől kapta.

Mivel együk a kaviárt?

Az egyik legnagyobb termelő Oroszország. Ők egy hajdinából készült palacsintával, a blinivel kínálják, tejföllel és vajjal. Mellé pedig jó hideg vodkát is fogyasztanak.

Ennek hiányában tálalhatjuk apró vajas pirítóssal is. Ehhez ajánlom a kézzel készült hajdinakenyerünket.

Nagyon finom, ha mellé apróra vágott újhagymát is tálalunk, vagy a kaviárt összekeverjük felaprított vöröshagymával. Ezzel pedig kenjük meg pirítósunkat.

Én legutóbb borsos, citromleves tejföllel ettem és úgy is kifejezetten finom volt.

Az igazi ínyenceknek azt javaslom, próbálják ki frissen sütött, tejfölös blinivel jéghideg orosz vodka társaságában!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top