A kávé három meglepő hatása

A kávé 3 meglepő hatása

Jelen sorok írója igazán nagy kávérajongó. Egyáltalán nem a hatásáért, hanem az ízéért iszom a kávét. Mivel nagyon nehéz megállnom a következő csésze elfogyasztását, ezért érdekel, hogy vajon milyen egészségügyi hatásai lehetnek a kávénak?

Ebben a blogban 3 meglepő, jótékony hatást sorolok fel. Negatív hatásokat nem sorolok fel, de mindenkinek azt javaslom, mint mindenben, a kávéban is tartsuk meg az arany középutat.

Csökkenti a Parkinson-kór kialakulásának esélyét

A kutatások szerint már legalább napi egy csésze kávé csökkenti férfiaknál a Parkinson-kór kialakulásának esélyét (akár 40-60%-kal is).

Megemeli a vérnyomást

Ezzel valószínűleg mindenki tisztában van. Az viszont tudományosan nem bizonyított, hogy növeli a szív-és érrendszeri megbetegedések esélyét.

Csökkentheti a csontritkulás esélyét

Megfelelő kalcium és D-vitamin bevitel mellett, napi három csésze kávé csökkentheti a csontritkulás esélyét, különösen idős korban.

Ezek a jótékony hatások összefüggenek azzal, mennyire intenzíven kávézunk. Többféle megbetegedés súlyosságát csökkentheti a kávéfogyasztás. Ugyanakkor a tudományos kutatások tükrében a kávé megítélése is folyamatosan változik. Mégegyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy érdemes inkább kevesebb, de annál jobb minőségű kávét fogyasztanunk. Ha igazán nagy ínyencek vagyunk, akkor szenteljünk külön időt a kávénak, kapcsoljunk be mellé egy hangulatos jazz muzsikát és élvezzük a pillanat varázsát!

Akit mélyebben is érdekelnek a kávé orvosi hatásai, annak ajánlom a dr. Reinhardt István cikkét.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top
//itt kezdődik az automata kosár frissítés funkció //itt végződik az automata kosár frissítés funkció