Vörösbor ajánló

Vörösbor ajánló

A múlt héten bortúrán vettem részt a Villányi borvidéken. Pécsről átmentünk vonattal előbb Villánykövesdre, majd utána tovább Villányba. Nem csak a csodálatosan szép tájak ragadtak meg minket, hanem bizony a jobbnál jobb villányi borok is. Ebben a blogban olyan vörösborokat ajánlok, melyeket érdemes minden ínyencnek vagy hobbiborásznak megkóstolnia.

A Villányi borvidék talán az egyik legjobb vörösboros vidékünk. Hagyományos fajtái a kadarka és a portugieser. Ma már azonban nagy területen találhatóak meg a népszerű világfajták is. Itt van a Siklós-Villány borút, és számtalan műemlék pincesor is.  A villánykövesdi pincesoron voltunk, ennek egészen egyedi, sajátos hangulata van. 

Villány a legmelegebb borvidékünk, a kontinentális és mediterrán éghajlat elemei keverednek, a déli lejtőkön inkább a mediterrán hatás érvényesül. A vörösboroknál fűszeres vagy gyümölcsös jegyek dominálnak.

A borvidéken a fehérszőlő csak mintegy 20%-os arányban fordul elő, viszont a fehérborok is nagyon finomak, érdemes őket is kipróbálni (ebben a blogban a vörösökre szorítkozunk, amint a címből is kiderül).

A rövid bevezető után nézzük, milyen villányi vörösborokat ajánlunk webáruházunk látogatóinak!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top
//itt kezdődik az automata kosár frissítés funkció //itt végződik az automata kosár frissítés funkció