Mire jó a fehérborecet?

Mire jó a fehérborecet?

A fehérborecet egy ősidők óta ismert táplálék, mely rendkívül egészséges és sok csodás hatással is jár. Hogy mire jó a fehérborecet? Megtudhatod, ha elolvasod blogunkat!

Hogyan lesz a borból ecet?

Bármilyen meglepő is, a borban lévő alkoholt az ecetsavbaktériumok alakítják át ecetté. Ezek a természetben mindenütt megtalálhatóak. Borászat során félünk is tőle nagyon, hogy a nagy gonddal készített nedű levegőt kap és megecetesedik. Bezzeg mikor házilag ecetet akarnék készíteni, akkor soha nem jön össze. Még szerencse, hogy a Nobly delinél bőven találunk borecetet!

Fiatalít

Magas antioxidáns tartalma miatt nagyon jó hatással van a bőrre, eltűnteti a pattanásokat és a ráncokat is.

Jótékony hatással van a vérnyomásra

Valamint emelett a koleszterinszintre is. Antioxidánsokban gazdag, nátriumban és zsírban szegény, és ez így igazán nyerő kombó! Jó hatással van az emésztésre is. Ha nem visszük túlzásba, remekül beszabályozza a vércukorszintet is.

Remek fogyókúrás csodaszer

Pedig hatásában semmi csodába illő nincs. Tudományos értekezésekbe most nem mennék bele, a lényeg, hogy az ecetsav befolyásolja a keményítő emésztését. Emiatt kevesebb kalóriát használunk fel. Ugyanakkor vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, már két teáskanálnyi is elegendő belőle.

Mihez fogyasszuk?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de bizonyos főzelékekhez, mint a babfőzelék, lencsefőzelék, nagyon szeretek egy kis ecetet adni. Tulajdonképpen el sem tudnám képzelni enélkül ezeket az ételeket. Az ecetet csak a főzés legvégén, sőt gyakran már csak tálalásnál adom hozzá. A Nobly delinél kiváló minőségű fehérboreceteket találunk, érdemes átnézni a kínálatot!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top