Pisztráng

A pisztráng készítése

A Nobly delinél számos ízletes és egészséges termék található, ezek egyike a szivárványos pisztráng. Eredetileg Észak-Amerikában volt honos, napjainkban már Európában is elterjedt, gazdasági haszonhal. Pisztrángos patakjainkban gyakori, illetve a kisebb folyók gyors folyású szakaszain is előfordul.

A kifejlett példányok magányosan élnek, békákkal, ebihalakkal, rovarokkal, halakkal táplálkoznak. Nem védett, gyakori hal, így nyugodtan fogyaszthatod.

És ha már itt tartunk, hogyan készítsük el a természet eme csodáját?

Én nemrég egy nagyon is profi receptet próbáltam ki.

A recepthez szükségünk van 1 kg lazacra, sóra, borsra, ízlés szerint, illetve 1 db citromból facsarjunk citromlevet!

A tepsit béleljük ki alufóliával, melyet egy kevés olajjal locsoljunk meg (stílusosan az olívaolajat javaslom).

A halat pácolni is kell, 1 órán keresztül. A pácléhez szükség van 2 evőkanál szezámolajra, 0.5 teáskanál mézre,  2 evőkanál szójaszószra és 5 gerezd fokhagymára. Az elkészítése nagyon egyszerű.

1. Páclé

A páclé hozzávalóit elkeverjük, a fokhagymát felaprítjuk hozzá.

2. Pácolás

 A pisztrángokat megmossuk, oldalaikat beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, majd megkenjük a páclével. Ezután 1 órán keresztül hagyjuk pácolódni.

3. Sütés

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, olajjal megkenjük, majd beletesszük a halakat. 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre betesszük a halakat. Sütés módja: alul-felül sütés.

Ezután már el is készült csodálatosan finom pisztrángunk.

Mi még személy szerint egy kedves vacsorapartnert és egy pohár jól behűtött rosé bort is javaslunk hozzá.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top