Ausztrál kobe wagyu bélszín 8-9 +-os 250g/szelet – STEAK MOGUL

30.990Ft

A wagyu steakszelet már a grillezés előtt is káprázatos megjelenéssel kényezteti a gourmet szakértőt, a hús olyan szinten márványozott, hogy sokan azt mondanák rá, hogy ez a szelet hús már-már tiszta zsír.

A wagyu – mondják sokan – természetes állapotában, bonyolult konyhai előkészítések nélkül is tökéleteset teljesít a grillen és a sütést követően a steak állaga, a hús puhasága vetekszik a libamáj krémességével. Egyszerűen zseniális alapanyag!

Fűvel táplált, 8-p+os jelölés a legmagasabb minőséget jelzi. Kiváló márványozottságú, zsírtartalmú, tökéletes puha hús.

8-9 +-os  250g/szelet

Származási ország: Japán

A wagyu négyféle szarvasmarha: a japán barna, japán fekete, japán Shorthorn és japán poll fajta leszármazottja. Az évezredeken igásmarhaként használt állat húsát csak a 19. század második fele óta fogyasztják a japánok: ekkora pedig kialakult a húsának az a speciális szerkezete, ami miatt ma olyan nagy becsben tartják a gasztronómiában. A zsírja ugyanis nem egy elkülönült rétegben rakódik a húsra, hanem átszövi azt (egykor így tartalékolt energiát a nagy fizikai igénybevételnek kitett állat).
A wagyu marhák gondozása elsőre mindenkit meghökkent: a napjainkban is ápolt hagyomány szerint a szarvasmarhát sörrel itatják, utóbbiból nyáron állítólag egész tetemes mennyiséget (ezzel fokozzák a marha étvágyát a nagy melegben). A Japánra jellemző egyenetlen terepviszonyok miatt pedig az izomgörcsök megelőzése érdekében masszírozzák is az állatokat, valamint szakéval, egyes források szerint rizsborral permetezik őket.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ausztrál kobe wagyu bélszín 8-9 +-os 250g/szelet – STEAK MOGUL” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top
//itt kezdődik az automata kosár frissítés funkció //itt végződik az automata kosár frissítés funkció