Barna csiperke gomba – Portobello 0,5kg

795Ft

A portobello csiperke gomba sütve, főzve párolva is nagyon finom. Próbáld ki rizottóban, levesekben, salátákban, vagy sültek, húsok mellett is akár. Fontos hogy a felbőrét ne húzzuk le fogyasztás, és elkészítés előtt, mert alatta találhatók a legfontosabb tápanyagok és vitaminok.

Kategória:

A portobello két spórás csiperke elsősorban Európában és Észak-Amerikában terjedt el, itt termesztik belőle a legtöbbet. A gombát fogyasztása előtt nem szabad meghámozni, mivel értékes tápanyagok vannak a felbőre alatt. A portobello koleszterin mentes, nem tartalmaz vegyszereket és egy igen jelentős fehérje forrásnak is tekinthető. A fehérjén kívül zsírokat, szénhidrátot, ásványi sókat, úgymint káliumot, foszfort, vitaminokat, mint pl. A-, B- és D-vitamint, íz és zamatanyagokat, glutamin savakat egyaránt tartalmaz. Gyógyhatásuk sem lebecsülhető a portobello gombáknak, hiszen tbc-ellenes, tífusz-ellenes és rákellenes antibiotikumokat is tartalmaznak.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Barna csiperke gomba – Portobello 0,5kg” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top