Nyírfacukor – Xylit 1kg

13.410Ft

Nyírfacukrunk – melyet xilit néven is ismernek – kizárólag európai termelésből, főként Finnországból származik. A gyártás alapvető nyersanyaga a fenntartható erdőgazdálkodásból származó nyír és bükk keményfa. A xilit előállítása nagyon sok ráfordítást igényel. Bonyolult technológiai eljárás során a xilóz nevű facukorból nyerik ki xilitünket. A felaprított fát vízzel keverik össze. A fa és víz keverékéből álló masszát azután olyan sokáig tisztítják és szűrik, míg a xilittől minden idegen anyagot különválasztottak. Egyetlen fát sem vágnak ki kizárólag a xilit előállítása céljából. Az a fa, amely a papírgyártáshoz nem használható fel, különösen alkalmas a nyírfacukor-előállításra.

A xilit különlegessége a különféle klinikai tanulmányokban igazolt kariosztatikus és antikariogén hatása. A nyírfacukor kicsit kevésbé édes, mint a kereskedelemben szokásosan árusított háztartási cukor, és csak kis mértékben van hatással a vércukorszintre, ezért jól alkalmazható cukorbetegség esetén. 3 év alatti gyermekeknek a fogyasztása nem javasolt, de a felnőtteknek is azt javasolják, hogy fokozatosan térjenek át erre a cukorfajtára, mert a xilit túlzott fogyasztása hasmenést okozhat. Továbbá vigyázni kell, hogy egyetlen falat xilit tartalmú ételt sem szabad adni házikedvenceinknek!

ÖSSZETEVŐK

100% nyírfacukor

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKADATOK

100g termékben:

Energia1000 kJ/240 kcal

Zsír0,0g

amelyből telített zsírsavak0,0g

Szénhidrát100g

amelyből cukrok<0,5g

Poliolok≥99,5g

Fehérje0,0g

0,0g

 

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

 

TÁROLÁS

Fényvédett, száraz, hűvös helyen.

 

Szemcseméret: 0,4 -1,2 mm

Származási hely: Finnország

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nyírfacukor – Xylit 1kg” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top