PETEGLIA Montecucco Sangiovese Riserva 2015

12.700Ft

100% Sangioveseből készült, Montecucco vidékén, Toszkána déli részén. A birtok csúcs bora, egy egészen kiváló évjáratból, a terület legjobb düllőiből származó alapanyagból. Három évig érlelték nagyméretű tölgyfa hordóban. Sötét rubin vörös szín, illatában érett erdei gyümölcsök.

Ízében csoki, bőr dohány. Elképesztően hosszú utóíz. 15-20 év érési potenciál várható. Vad húsok, grillen sültek, érlelt sajtok illenek hozzá. Néhány órai dekantálás után 18 0C-on kóstoljuk.

 

Kategóriák: ,
  • Pincészet: Peteglia
  • Ország: Olaszország
  • Régió: Toszkána
  • Szőlőfajta: 100% Sangiovese
  • Évjárat: 2015
  • Palackméret: 0,75 l
  • Jelleg: Száraz, testes
  • Kiszerelés: palack

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott, Toszkánában ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti földet művelt, állatokat tenyésztett egész életében. Az első lépés a család életében az újítás terén az volt, amikor a tulajdonukban lévő egyik „tanyát”gyönyörű vendég házzá (agriturismo) alakították. Az agriturismo a feleség Claudia asszony fennhatósága alá tartozik. Innocentiék bort évszázadok óta mindig készítettek, de szigorúan saját fogyasztásra. Sergionak és Claudiának két fia született. Mind a mesében az egyik fiú, Marco a nagyvárosba ment, tanulni. Esetükben mind az sejthető: borászatot. Ezen a ponton vett nagy fordulatot a családi tradíció. Az édesapa, Sergio a mai napig földet művel és állatokat nevel, Claudia asszony vendégeket fogad, immár egész Európából. A jövőt a család számára a két fiú határozta meg: A borászat fogja jelenteni a jövőt az Innocenti családban. Az, hogy Marco Innocenti jó tanároktól tanult Firenzében, mi sem bizonyítja jobban mind, hogy Olaszország és immár Európa számtalan nagy nevű éttermei borlapján már megtalálhatók a Peteglia borok. Immár Magyarországon is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PETEGLIA Montecucco Sangiovese Riserva 2015” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top