PETEGLIA Vermentino Toscano 2020

5.780Ft

100% Vermentino szőlőfajtából készült Montecucco vidékén, Toszkána déli részén. Prémium kategóriájú toszkán fehérbor, nagyon magas terméskorlátozás mellett, kézzel szüretelt, válogatott alapanyagból készült csúcsbor. Színe szalma sárga, zöldes szegéllyel. Illatában “gyümölcs rengeteg” a csonthéjasoktól a sárgabarackig.

Ízében is gazdag gyümölcsösséggel indul, szinte már “olajosan” testes, elegáns savak, nagy test, tökéletes egyensúly jellemzi. Halételek, tenger gyümölcsei, rizottók kiváló társa. 10-12 0 C-on fogyasszuk.

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott, Toszkánában ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti földet művelt, állatokat tenyésztett egész életében. Az első lépés a család életében az újítás terén az volt, amikor a tulajdonukban lévő egyik „tanyát”gyönyörű vendég házzá (agriturismo) alakították. Az agriturismo a feleség Claudia asszony fennhatósága alá tartozik. Innocentiék bort évszázadok óta mindig készítettek, de szigorúan saját fogyasztásra. Sergionak és Claudiának két fia született. Mind a mesében az egyik fiú, Marco a nagyvárosba ment, tanulni. Esetükben mind az sejthető: borászatot. Ezen a ponton vett nagy fordulatot a családi tradíció. Az édesapa, Sergio a mai napig földet művel és állatokat nevel, Claudia asszony vendégeket fogad, immár egész Európából. A jövőt a család számára a két fiú határozta meg: A borászat fogja jelenteni a jövőt az Innocenti családban. Az, hogy Marco Innocenti jó tanároktól tanult Firenzében, mi sem bizonyítja jobban mind, hogy Olaszország és immár Európa számtalan nagy nevű éttermei borlapján már megtalálhatók a Peteglia borok. Immár Magyarországon is.

JELLEMZŐK

  • Pincészet: Peteglia
  • Ország: Olaszország
  • Régió: Toszkána
  • Szőlőfajta: 100% Vermentino
  • Szín: Fehér
  • Évjárat: 2020
  • Palackméret: 0,75 l
  • Jelleg: Száraz, testes
  • Kiszerelés: palack

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PETEGLIA Vermentino Toscano 2020” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top
//itt kezdődik az automata kosár frissítés funkció //itt végződik az automata kosár frissítés funkció