Platinum szemes kávé – 250g, 500g

4.890Ft8.855Ft

A PÖDÖR Platinum limitált kávéspecialitás csak a legeslegjobb, tiszta fajtájú, ún. „Single Origin“ kávékat tartalmazza, melyek igen ritkák és értékesek. A PÖDÖR pörkölőmestere nagy gondossággal a termőföldön választja ki, majd importálja azokat.

Ez a garancia, hogy kizárólag a legjobb kávészemek kerülnek az Önök csészéjébe és a kávétermesztők megfelelően méltányos árat kapjanak a munkájukért. Ezek a kávé különlegességek csak szezonálisan és kis mennyiségben érhetőek el. Magukban rejtik a származási helyük teljes ízvilágát, ami a borok terroir jellegéhez hasonlítható.

Pörkölés foka: Medium Dark, közepesen sötét – trieszti pörkölés

Kóstolási feljegyzések: Az orrban tejcsokoládés és málnás illat, a szájpadlás előtérében pedig enyhe csokoládé dominál, melyet azután élénken kiemelnek a málna- és citrus jegyek. Ez a kávé hosszan tartó ízzel és tartós aromáival tűnik ki.

Javasolt elkészítési módok: (karos) presszó kávéfőző gépben, automata kávéfőző gépben, dugattyús kézi kávéfőzőben (french press), filteres kávéfőzőben.

Kiürítés

Származási hely: Brazília – Bairro Sertãozinho, Cristina-MG

Termőterület magassága: 1250 m

Termelő: Ricardo Luiz Honorio da Silva

Változat: 100% arabica – Red Catuai

Feldolgozás: kézzel szedve, azt követően kb. 3 hétig természetes módon, magas állványokon szárítva.

A brazíliai Bairro Sertãozinhoról

Tökéletes feltételek a kávékülönlegességek számára.

Párás és meleg az idő itt, Brazília hegyeiben. Bairro Sertãozinho városa 1200 m feletti magasságban fekszik. Évente átlagosan 1600 mm csapadék hullik ezen a területen, 18 és 28 °C közötti átlaghőmérsékletek mellett. Ezek az éghajlati feltételek optimálisak a különleges kávék termesztéséhez.

Ricardo és a kávé

A városhoz nagyon közel, Sítio Sertãozinho-ban műveli farmját Ricardo Luiz da Silva. 15 éves korában kezdett el dolgozni édesapjánál, Sebasitaõ-nál, aki úgy vásárolt meg egy kis darab földet, hogy a motorját adta érte fizetségként, majd elkezdett gazdálkodni. A 0,67 hektár nagyságú földarabka teljesen parlagon hevert, és semmilyen növény nem nőtt rajta. 2000-ben az édesapa elhatározta, hogy kávét fog termeszteni a területen, és sok munkát és gondoskodást fektetett abba, hogy néhány évvel később leszüretelhesse az első termést. 2004-ben Sebasitaõ fiára, Ricardo-ra ruházta át a földet, aki azóta tovább folytatja a kávétermesztést. Időközben Ricardo megnövelte a területet 1,2 hektárra. Korán felismerte a különleges kávék termelésében rejlő lehetőségeket, és a legjobb minőségért fáradozik.

Kávészüret és feldolgozás 

Ricardo a különleges kávéfajták feldolgozása során ügyel arra, hogy csak a legjobb termést használja fel. Már a szüret alatt is aprólékos munkával válogatják ki a szemeket. Itt kizárólag a teljesen érett termést szedik le kézi munkával, és szövetanyagokra gyűjtik össze őket, hogy ne érintkezzenek a talajjal. Még ugyanezen a napon a szemek bekerülnek a feldolgozóállomásra, ahol 3 hétig szárítják. Ha az ideális nedvességtartalom elérte a 11,5%-ot, akkor még 40 napig tovább pihen aromavédő hordókban. Csak ezt követően csomagolja Ricardo a kávét aromazáró zsákokba. Emiatt még inkább büszkék vagyunk arra, hogy ezt az exkluzív kávékülönlegességet pörkölhetjük és értékesíthetjük.

A PÖDÖR KÁVÉ egy tiszta fajtájú pörkölt, csúcsminőségű kávé, amelyet kézzel, manufaktúrában végzett munkával állítanak elő. A PÖDÖR csak méltányos körülmények között termelt és fair kereskedelem közvetítésével érkező, kiváló minőségű, válogatott kávébabot használ fel. A Pödör pörkölőmestere pedig személyesen választja ki a nyerskávé specialitásokat, melyet csakis kézi munkával dolgoz fel.

Garancia a minőségre 

100% tiszta fajtájú

A PÖDÖR először külön-külön minden egyes nyers kávéfajtát optimális hőmérsékleten megpörköl, időt hagyva, hogy kibontakozhassanak a karakterek. Csak ezt követően keveri össze és alkotja meg az egyedülálló PÖDÖR kávéspecialitásokat.

Kézi munkával, dobban végzett pörkölés:

A PÖDÖR KÁVÉT kis mennyiségekben lassan, alacsony hőmérsékleteken, dobban pörköljük. Ez az időigényes eljárás garantálja – az ipari kávépörköléssel szemben – a kávézás élvezeti értékét.

Fair kereskedelemből:

A PÖDÖR kávéja fair, azaz méltányos kereskedelemből származik. Pontosan tudjuk, hogy kávénk honnan érkezik, milyen feltételekkel termesztik, és gyakran személyesen is ismerjük termelőinket.

A kávé szeretete a feldolgozásban:

A PÖDÖR kávé olyan 100% természetes termék, amelyet nagy szeretettel és gondossággal termelnek, válogatnak, és kézi munkával dolgoznak fel. Annak biztosítása érdekében, hogy csak a legjobb kávék kerüljenek az Önök csészéjébe, minden szállítmány minőségét szigorúan ellenőrizzük: érzékszervi úton és technikai mérőmódszerekkel is. A legfontosabb mindig a pörkölőmesterünk „érzéke“, aki minden kávét személyesen ellenőriz és megkóstol, mielőtt az elhagyja a pörkölőműhelyt.

Kiszerelés

250 g, 500 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Platinum szemes kávé – 250g, 500g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top