TAITTINGER Champagne – Comtes de Champagne Blanc de Blancs Brut Mathusalem 2006 6l

952.190Ft

A Comtes de Champagne Blanc de Blancs megalkotása a Taittinger Ház tisztelgése Champagne grófjai előtt, akik nemcsak a vidék ura voltak, de Saint-Nicaise apátság vezetői is. Ám a grófok sorából kiemelkedik IV. Theobald, akit különösen nagy hírnév övez, hiszen a legenda szerint általa került a Chardonnay Franciaországba, amely a Comtes de Champagne Blanc de Blancs egyetlen alkotóeleme. Ez az oka annak, hogy már a legelső palackot és azóta az összes Comtes-ot IV. Theobald gróf pecsétje ékesíti.

Színe halványsárga, ezüstös reflexekkel. Buborékjai különlegesen aprók és dúsan gyöngyözőek, végtelen fonatra hasonlítanak. Illatában először a friss, letisztult, mandarinos gyümölcsösség jelenik meg, majd az érett gyümölcsök, mazsolás péksütemények és a kandírozott gyümölcsök érettebb jegyei kerülnek előtérbe. Bársonyos textúrája és elevensége egyszerre robban a szájban, a visszafogott savassága és tartózkodó édessége később bontakozik ki enyhe grapefruitra utaló felhanggal. A lecsengése nagyon hosszú, enyhe fűszerességgel és a medvecukorra utaló visszacsengéssel finomítva.

Kategóriák: ,

JELLEMZŐK

  • Kategória: Pezsgők / Champagne
  • Pincészet: Champagne Taittinger
  • Ország: Franciaország
  • Régió: Champagne
  • Évjárat: 2006
  • Palackméret: 6,0 l (Mathusalem)
  • Fajtajelleg: Blanc de Blancs
  • Cukortartalom: Brut
  • Méret: 6,0l
  • Kiszerelés: palack

Mindösszesen 35 évjárat készült a Taittinger Ház remekéből 1952 óta, hiszen kizárólag a kimagasló évek szőlőit használják fel az alapborhoz, csak így születhetnek minden tekintetben figyelemreméltó csúcs champagne-ok, melyek hűen tükrözik a Pezsgőház stílusát és hitvallását.
A Comtes-hoz felhasznált Chardonnay csakis az Eperney-től délre fekvő Côte des Blancs vidékén található 5 település (Avize, Chouilly, Cramant, Oger és Mesnil-sur-Oger) Grands Crus területeiről származik. A talaj rendkívül magas krétatartalma remek víz- és hőgazdálkodást biztosít, valamint a kettős, óceáni és kontinentális éghajlati hatás ideális körülményeket teremt a szőlő számára.
A szőlőtermesztés minden esetben a környezet maximális tiszteletben tartásával zajlik, a természet ritmusát követve. A szüret, a szőlő tökéletes érettségi állapotában és kizárólag kézzel történik, csakúgy, mint az ezt követő válogatás. Minden dűlő termését külön kezelik és dolgozzák fel és kizárólag az első préselésből származó, ún. „cuvée”-t használják fel az alapborokhoz. Amennyiben az adott évjárat kiemelkedő minőségű szőlőt produkált, megkezdődik a sokéves folyamat, amely végén egy újabb fantasztikus Comtes de Champagne Blanc de Blancs kerül a nagyközönség elé.
A Comtes-hoz felhasznált alapborok 5%-a új tölgyfahordókban érlelődik 4 hónapig, ezáltal még gazdagabb aromavilágot elnyerve, majd a Saint-Nicaise apátság 18 méter mélyen fekvő pincéiben töltik a következő 8-10 évet, amíg el nem érik a tökéletes érettséget.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TAITTINGER Champagne – Comtes de Champagne Blanc de Blancs Brut Mathusalem 2006 6l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top