Triffla Szarvasgombás maldon só 40g

2.490Ft

Különleges kulináris élvezet: bár a keveréket tengeri só alkotja domináns mennyiségben, mégis az illatos, igen aromás szarvasgomba uralja. Összhatását illetően sokkal inkább egy fűszernek hat, semmint egy ízesített sónak.

A só és szarvasgomba párosítás különösen jó, hiszen a só egyik alapvető tulajdonsága, hogy ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti az ízeket, így a szarvasgomba ízét még inkább fokozza.

Elsősorban utóízesítésre érdemes használni, akár hideg, akár meleg ételekhez. Az a fantasztikus ebben a sóban, hogy csupán egy csipet elég ahhoz, hogy a legegyszerűbb ételt is egy ínyenc fogássá varázsoljuk.

Használhatjuk száraz dörzsfűszerként steak-hez, hagyjuk egy éjszakán át, hogy átjárja a húst, de ha közvetlenül sütés előtt dörzsöljük be, úgy is fantasztikus ízvilágot eredményez.

Szórjuk foie gras-ra, pástétomokra, sültekre, zöldségpürékre, rizsre vagy gombás rizottóra, tésztás ételekre, salátákra, mozarellára, krémlevesekbe, grillezett/sült/párolt cukkinire, -burgonyára, -édesburgonyára, -spárgára, -paszternákra, tojásra vagy tojásos ételekre, vagy akár egy egyszerű vajas pirítósra, popcornra.

Keverjük el tejszín/majonéz alapú vagy bármilyen semlegesebb ízű szószban, mártásban, mártogatóban, esetleg marinádokban. Készítsünk vele fűszervajat vagy fűszerezzünk vele salátaöntetet. Umami ízbombát kapunk, ha parmezánnal kombináljuk!

Összetevők: só (MALDON) 95%, szarvasgomba (Tuber aestivum) minimum 4%, aroma.

Allergéneket nem tartalmaz.

Tárolási feltételek: száraz, hűvös helyen tartandó.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Triffla Szarvasgombás maldon só 40g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Segítünk a vásárlásban!
Scroll to Top